Topluluk Nasıl Kurabilirim?
NASIL TOPLULUK KURARIM ?
Soru : Topluluk Kurmanın amacı nedir sağlayacağı yararlar nelerdir ?
Cevap : Topluluk Kurmanın Amacı; Öğrencilerimizin sosyal ve kültürel gelişmelerine katkı sağlamak, beden ve ruh sağlıklarını korumak, öğrencileri üniversitenin kurumsal kimliğine uygun araştırıcı ve üretici niteliklere sahip olarak yetiştirmek ve öğrencilerin ders dışı zamanlarında belirli bir hedef doğrultusunda beceri, eğitim, sağlık, spor, sanat, sosyal, bilimsel, kültürel vb. faaliyetleri yapmasıdır.
Soru : Topluluk Kurmanın yasal bir dayanağı var mıdır ?
Cevap : Topluluk kurmanın yasal dayanağı: 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanunu’nun 46 ncı ve 47 nci maddeleri uyarınca Sağlık, Kültür ve Spor Dairesinin yürüteceği hizmetleri düzenleyen 03 Şubat 1984 tarihli ve 18301 Sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanan “Yükseköğretim Kurumları Mediko-Sosyal Sağlık, Kültür ve Spor İşleri Dairesi Uygulama Yönetmeliği” ve bu yönetmeliğe dayanarak hazırlanan “İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğrenci Toplulukları Kuruluş ve İşleyiş Yönergesi” dir.
Soru : Kimler Topluluk Kurabilir ?
Cevap: İstanbul Medeniyet Üniversitesi öğrencisi olan ve herhangi bir disiplin cezası almamış olan herkes topluluk kurabilir veya kurulmuş bir topluluğa üye olabilir.
Soru : İstediğim Her Zaman Topluluk Kurabilir miyim ?
Cevap : Hayır. Topluluk kurma başvuruları her akademik yılın güz ve bahar dönemlerinde derslerin başlangıcını takip eden ilk dört hafta içinde yapılır.
Soru : Nasıl Topluluk Kurarım ?
Cevap: Topluluk kurmak isteyen öğrenciler ilk önce kurmak istedikleri topluluğun hedef ve amaçlarını belirlerler. Aynı amaç ve hedefle kurulan bir topluluk varsa topluluk kuramazlar. Öğrenciler topluluk kurma süreçlerinde ve sonrasında yürütmede kendilerine yardım edecek Danışman hocayı tespit etmeli ve süreci birlikte yönetmelidirler.
b) Bir öğrenci topluluğunun kurulabilmesi için başvuruda şu evrakların olması gerekmektedir;
c) Başvuru dilekçesi,
ç) Topluluk danışman dilekçesi
d) Topluluk tüzüğü,
Topluluğun kendi amaç ve işleyişinin açık bir şekilde ifade edildiği bir iç tüzüğün hazırlanması gerekir. Topluluk tüzükleri hazırlanırken “İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğrenci Toplulukları Kuruluş ve İşleyiş Yönergesi” esas alınır. Bu tüzükler Yönergeye aykırı hükümler içeremez.
e) En az üç akademik birimden, 20 öğrenciden oluşan “Kurucu Üye” başvuru listesi,
Bir öğrenci ancak bir kulübün yönetim veya denetim kurulunda yer alabilir. Birden fazla kulübün yönetim veya denetim kurulunda görev alamaz.
Kapanan veya fesih olunan topluluğun yönetim ve denetim kurulunda yer alan kişiler, bir eğitim-öğretim yılı süresince her hangi bir topluluğun yönetim ve denetim kurulunda yer alamaz.
Yönetim Kurulu dışında kayıtlı üye sayısı 30’un altına düşen toplulukların etkinlik yapmalarına izin verilmez.
f) Öğrenciler ilk başvuruyu evrakları ile birlikte Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına yaparlar. Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı; gelen başvuru dilekçesi, Topluluk danışman dilekçesi, tüzük, kurucu üye listesini inceleyerek Rektörlüğün onayına sunar.
h) Rektörlükçe kuruluşuna izin verilen topluluk iki hafta içerisinde genel kurulu toplayarak yönetim kurulu ve denetleme kurulunu seçer. Yıllık Faaliyet Planını yapar. Seçilen topluluk; yönetim ve denetleme kurullarının kimlik ve kişisel iletişim bilgileri ile yıllık faaliyet planını Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı onayına sunar. Zamanında onay işlemlerini tamamlamayan kulübün faaliyetleri bir dönem askıya alınır.
I) Üniversite bünyesinde aynı ismi taşıyan ve amacı aynı olan birden fazla Topluluk kurulamaz.
Soru : Topluluk Tüzüğü Hazırlanırken Tüzükte hangi hususlara yer vermeliyim ?
Cevap : Topluluk tüzüğünde aşağıda belirtilen hususlar yer alır;
a) Topluluğun adı ve varsa logosu,
b) Kuruluş Amacı ve Etkinlikler,
c) Üyelik,
ç) Genel Kurul ve Görevleri,
d) Yönetim Kurulu ve Görevleri,
e) Denetleme Kurulu ve Görevleri,
f) Fesih ve Kapatma
g) Evraklar
Soru : Kuracağım Topluluğun Amacını Belirlerken Nelere Dikkat Etmeliyim ?
Cevap; Topluluklarının Amaçları;
- Öğrenci toplulukları; Üniversite öğrencilerinin bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerde bulunmalarını, bu tür etkinlikler ile akademik ve kişisel potansiyellerini geliştirmelerini, kendisine güvenen sorumlu bireyler olarak yetişmelerini amaçlar.
- Din, dil, cinsiyet, ırk, etnik köken, bölge dahil olmak üzere ayrımcılık içeren veya eşitliğe aykırı hiçbir amaç, Topluluk Tüzüğünde yer alamaz.
- Topluluk Tüzüğünde belirtilmesi gereken etkinlikler, topluluğun amaçlarıyla uyumlu olmalıdır.
- Topluluk, tüzüğünde belirtilen amaçlar dışında faaliyette bulunamaz.
Soru : Topluluk Danışmanı kimdir ?
Cevap: Topluluk çalışma esaslarının hazırlanmasına ve faaliyetlerin yürütülmesine yardımcı olan, öğrenciler tarafından teklif edilen, Rektör tarafından görevlendirilen, Üniversitenin kadrolu öğretim elemanıdır.
Üniversitenin kadrolu öğretim elemanları, sadece “bir öğrenci topluluğunun” Topluluk Danışmanlığı görevini yürütebilirler.
Soru : Genel Kurul Nedir ?
Cevap : Öğrenci topluluğuna kaydını yaptırmış tüm üye öğrencilerden oluşan ve topluluğun en yetkili karar organıdır. Her akademik yıl için derslerin başlamasını takip eden dört hafta içinde toplanır.
Soru: Yönetim Kurulu Nedir ? Yönetim Kurulunda Kimler Görev Alabilir ?
Cevap: Genel Kurul tarafından gizli oyla seçilen; en az üç en çok yedi asil ve asil üye sayısı kadar yedek üyeden oluşan yürütme organıdır. Yönetim Kurulu üyeleri genel kurul tarafından bir yıl için seçilirler. Genel kurul üyesi olan herkes Yönetim kuruluna seçilebilir.
Yönetim Kurulu ilk toplantısında başkanı, en fazla iki başkan yardımcısını ve muhasip üyeyi seçer. Başkan seçim sonuçlarını bir hafta içinde, tutanakla birlikte Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na iletir.
Yönetim Kurulu kararları, Yönetim Kurulu Karar Defterine kaydedilir. Karar Defterine işlenmeyen kararların geçerliliği yoktur.
Soru: Her öğrenci yönetim ve denetim kuruluna asil ve yedek üye olarak seçilebilir mi ? Görevde iken ceza alırsa ne yapılır ?
Cevap : Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği kapsamında herhangi bir disiplin cezası almış öğrenciler, kulübün yönetim ve denetim kurulu asil ve yedek üyesi olamazlar. Yöneticiyken disiplin cezası almışlar ise bu görevleri sona erer.
Soru : Öğrenci Toplulukları Organları Nelerdir ?
Cevap : Toplulukların 3 Ana Organı vardır.
- Genel Kurul, kayıtlı tüm üyelerden oluşur.
- Yönetim Kurulu, en az üç en çok yedi asıl üyeden oluşur. Asil üye sayısı kadar yedek üye seçilir.
- Denetleme Kurulu, üç asil ve üç yedek üyeden oluşur.
Soru : Topluluğa istenilen isim verilebilir mi?
Cevap a) Topluluk adı; resmi olarak “İstanbul Medeniyet Üniversitesi başlığını içerecek şekilde Örneğin İstanbul Medeniyet Üniversitesi ……………………… Öğrenci Topluluğu” olacak biçimde belirlenmelidir.
b) Topluluğun adı, amacını yansıtacak nitelikte olmalıdır. Üniversite veya İlgili Akademik Birim adları, toplulukların adlarında ve/veya logoların da kullanılabilir; ancak bu, topluluğun yaptığı etkinlikler sebebiyle Üniversitenin veya İlgili Akademik Birimin herhangi bir yükümlülüğü olduğu anlamına gelmez.
c) Topluluk adlarında Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurum ve kuruluşları ile özel-tüzel kişi ve kuruluşların adları aynı şekilde kullanılamaz.
ç) Toplulukların adı; din, dil, cinsiyet, ırk, etnik köken, bölge dahil olmak üzere hiçbir ayrımcılık içeremez.
Soru : Topluluk Faaliyetleri Sırasında Tutulacak Defterleri Ne Zaman ve Kimden Temin Ederim ?
Cevap : Kuruluş onayı alan topluluklar, tutulacak defterleri, kuruluş onayını aldıktan sonra ilk yönetim kurulu toplantısını yapmadan önce Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığından temin edebilirler.
Yukarıda belirtilen sorular haricinde soracağınız tüm sorulara ilişkin cevapları WEB (sks.medeniyet.edu.tr) sayfamızın mevzuat bölümünde; “İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğrenci Toplulukları Kuruluş ve İşleyiş Yönergesi”nde bulabilirsiniz.
Sağlıklı, kültürlü, sporlu ve mutlu günler dileriz.
Öğrenciler Olarak Bir Etkinlik Yapmak için Nasıl Bir Yol İzlememiz Gerekmektedir.
Öncelikle Etkinlik Yapmanız İçin ;Bir Topluluk yada Kulüp Üyesi olmanız Gerekmektedir.
Öğrenci Kulübü yada Topluluğu Olarak Yapmak İstediğiniz Etkinlikle İlgili Dilekçenizi Sağlık,Kültür ve Spor Daire Başkanlığını müracaat etmeniz gerekmektedir.
Etkinlik Yapacağım Mekanlar İçin Nasıl Başvuru Yaparım?
Etkinlik Yapacağım Mekanlar İçin Nasıl Başvuru Yaparım?
Üniversitemizde bireysel ya da topluluk olarak gerçekleştirmek istediğiniz etkinliklere başvuru yapmak için Etkinlik Yönetim Sistemi (EYS) kullanılmaktadır. www.eys.medeniyet.edu.tr adresine giriş yaparak Konferans Salonu, Derslik ve Stant taleplerinizin başvurularını gerçekleştirebilirsiniz.
EYS (Etkinlik Yönetim Sistemi) Nedir?
Dijital dönüşüm kavramının gündemimize girmesiyle beraber bireyler ve organizasyonlar artık işlerini hiç kâğıt kullanmadan halledebiliyor. Üniversitemiz de etkinlik taleplerini dijital platforma EYS (Etkinlik Yönetim Sistemi) İle taşıyarak çevre dostu üniversiteler arasında yerini aldı.
EYS Başvuru Süreci Nasıl İşliyor?
- Öğrenci topluluğu, Etkinlik grubunuz yada bireysel olarak başvuru yapabilirsiniz.
- Eğer öğrenci topluluğu adına başvuru yapılıyorsa, başvuru formunda yer alan listeden ilgili öğrenci topluluğunu seçerek başvurunuzu yapabilirsiniz. Başvuru oluşturulduğunda, başvurunuz; öncelikle ilgili öğrenci topluluğu danışmanına gönderilir ve danışmanınızın onayından sonra işleme alınır.
- Eğer bireysel olarak ya da Etkinlik grubunuz adına başvuru yapılıyorsa, başvuru oluşturulduğunda başvuru hemen işleme alınır.
- Etkinlik başvurusu için yerleşke (lokasyon) ve etkinlik tarih/saat dilimi seçerek başvuru yapılabilir. Koordinatör (sistem yöneticisi), başvuruyu inceleyip onay aşamasında başvuruya uygun olarak seçilen bir yerleşkede (lokasyonda) salon ataması yapar eğer başvuruda talep edilen tarih/saat diliminde bir çakışma varsa uygun bir tarih/saat dilimini de seçebilir.
- Koordinatör, tüm kontrolleri yaptıktan sonra yapılan başvuruyu onaylayarak ya da reddederek başvuruyu sonuçlandırır.
- Etkinlik Takviminde Koordinatörlük tarafından onaylanmış gün ve saatler için yeni başvuru yapılamamaktadır.
- Etkinlik ile ilgili istek ve taleplerinizi notlar bölümünden yapabilirsiniz.
Mekân Başvurularında Zaman Sınırlaması Var mı?
Etkinlik başvurusu etkinliğin yapılacağı tarihten en geç 15 gün içinde yapılmalıdır.
Online Etkinlik İçin Nasıl İzin Alabilirim?
Online Etkinlikler İçin EYS de bulunan Yerleşke (Lokasyon) bölümünden Online Salon seçilerek başvuru yapılabilir.
Başvuru Yaptığım Zaman Etkinliğim Onaylanmış Olur Mu?
Başvuru bilgilerinizde yer alan mail adresinize etkinliğin onaylanıp ya da reddedildiği ile ilgili mail gönderimi yapılmaktadır.
Onaylanmış etkinliğimin tarihini değiştirebilir miyim ?
Evet, etkinliğinizi gerçekleştireceğiniz tarihten 3 gün önce, yeni tarihte mekan müisat olduğu takdirde değişikliğe gidebilirsiniz.
Onaylanmış etkinliğimi nasıl iptal edebilirim ?
Etkinliğin iptal edilmesi halinde SKS Daire Başkanlığına en geç 7 gün önce sks@medeniyet.edu.tr mail adresine bildirim yapılması gerekmektedir. Bilgi verilmediği takdirde etkinlik sorumlusu birey, topluluk ya da akademik birim 1 dönem konferans salonlarından yararlanamayacaktır.
EYS Başvuru Süreci Sonrasında Ne Yapmalıyım?
Etkinliğe katılacak olan davetli isim listesini ve iletişim bilgilerini etkinlik tarihinden en geç 1 gün önce Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına teslim edilmesi gerekmektedir. Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığınca etkinlik rezervasyonunuz görevli personel tarafından takip edilecek ve etkinlik günü teknik ve idari destek sağlanacaktır. Etkinlik bitiş tarihini izleyen on gün içinde “ Öğrenci Toplulukları Etkinlik Sonuç Bildirim Formu” doldurularak sks@medeniyet.edu.tr adresine gönderilmesi gerektedir. Form ve ilgili belgeleri zamanında teslim etmeyen kulüplerin sonraki ilk etkinlikleri işleme alınmayacaktır.
Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Öğrencilere Burs Sağlıyor Mu?
Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı olarak öğrencilerimize şimdilik sadece yemek bursu sağlıyoruz.
Yemek Bursundan Nasıl Faydalanabilirim?
Yemek Bursu Yönergemiz uyarınca her akademik yılın başında, başvurular başlar.
Yemek Hizmetinden Nasıl Faydalanabilirim?
Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı beş farklı yerleşkede beş yemekhanemiz bulunmaktadır. Bu yemekhanelerimizde öğrenci kimlik kartlarınıza mkart sayfasında öğrenci kimlik numarası ve T.C kimlik numaranız ile giriş yaparak para yükleyip her gün 11:00 ile 13:30 saatleri arasında yemekhanelerimizden faydalanabilirsiniz.
mkart linki:https://mkart.medeniyet.edu.tr/auth/login
Kısmi Zamanlı Çalışma Nedir? Nasıl Başvurabilirim.
Kısmi zamanlı çalışma nedir?
Üniversitemizde 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 46 ncı maddesine dayanılarak isteyen öğrencilerin kısmi zamanlı olarak geçici işlerde çalıştırılmasıdır.
Kısmi zamanlı çalışma sisteminin amacı nedir?
Üniversitemizde kısmi zamanlı öğrenci çalıştırma programı uygulanmasının amacı, öğrencilerimizin ders saati dışındaki boş zamanlarında ilgi ve yetenekleri doğrultusunda geçici işlerde çalıştırılarak, hem maddi kazanç hem de uygulama becerisi kazanmaları sağlanarak iş disiplini edinmiş üretken bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmaktır.
Nasıl haberdar olabilirim?
Üniversitemizin kısmi zamanlı çalıştırılacak öğrenci ihtiyacı, alınacak öğrencinin ve işin niteliğine göre, Ekim ayı başında veya Kısmi Zamanlı Olarak Öğrenci Çalıştırma Yönergesi’nin 5 inci maddesinin ikinci fıkrası hükmüne uyularak ihtiyaç duyulan dönemlerde Daire Başkanlığımızca https://sks.medeniyet.edu.tr/tr web adresinde ve/veya ilan panolarında yayınlanır.
Duyuruda, hangi birimlerde ve ne tür işlerde kaç kısmi zamanlı öğrenci çalıştırılacağı, çalıştırılacak işin niteliği, çalıştırılacak öğrencilerde aranan şartlar, haftalık çalışma süreleri ve bir saatlik çalışma karşılığı ödenecek ücret, başvuru için gerekli belgeler, başvuru yeri ve tarihi açıkça belirtilir.
Günlük ve haftalık çalışma süresi ve çalışma ile ilgili hükümler nelerdir?
- Kısmi zamanlı öğrenci olarak çalıştırılacak öğrencilerin çalışma süresi günlük en fazla 5 saat, haftada maksimum 15 saat ve bir ayda toplam 60 saati geçemez.
- Çalışma süresinin haftanın günlerine dağılımını, işin başlama ve bitiş saatlerini birim amirleri tarafından belirlenir.
- Kanunlarda milli bayram ve genel tatil olarak kabul edilen günlerde öğrenci çalışmaması esas olmakla birlikte, hafta sonu, gece ve resmi tatil günlerinde açık olan birimlerde işin gerektirdiği durumlarda kısmi zamanlı öğrenci, birim yöneticisinin isteği üzerine bu günlerde çalışmak zorundadır.
Ne kadar kazanacağım?
- 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanunu’nun 46’ncı maddesinin k bendi gereğince, kısmi zamanlı olarak çalıştırılacak öğrencilere bir saatlik çalışma karşılığı ödenecek ücret, 4857 sayılı İş Kanunu gereğince 16 yaşından büyük işçiler için belirlenmiş olan günlük brüt asgari ücretin dörtte birini geçemez. Bu ücretin miktarı her yılın Aralık ayında bir sonraki mali yılı kapsayacak şekilde Daire Başkanlığının teklifi ve Üniversite Yönetim Kurulu onayı ile belirlenir
- Bulunduğu yılın brüt asgari ücretin günlüğü bulunarak hesaplanır.
Eğer öğrenci 60 saat çalışma süresini doldurmuş ise bunun karşılığı 8 günün ücretini alır. Örneğin: 2020 yılı brüt asgari ücretin günlüğü 97,33 TL’dir. Bu bağlamda çalıştığınız 8 gün x 97,33 = 778,64 TL dir. Vergiler düşüldükten sonra elinize yaklaşık olarak 648,64 TL net geçecektir. Ancak bil fiil çalışmadığınız zamanlar varsa o süreler düştükten sonra ödeme yapılacaktır.
Sigorta yapılacak mı ?
Evet sigorta yapılacaktır. Ancak sadece sağlık yardımından yararlanılabilecektir.
Kimler başvurabilir ?
Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından kendilerine burs verilmekte olan veya burs alma şartlarına haiz öğrencilere öncelik verilmek suretiyle aşağıda belirtilen şartları taşıyan öğrenciler, Üniversitemizde kısmi zamanlı öğrenci olarak geçici işlerde çalışabilirler.
Nasıl ve ne zaman başvuru yapabilirim?
Öğrenciler belirtilen işler için web sitemizden alacakları başvuru formu ile birlikte her bir iş için ayrı ayrı olmak üzere belirtilen tarihler aralığında ilgili Birimlere/Fakültelere başvurularını yapacaklardır.
Birden fazla birime başvuru yapabilir miyim?
- Evet, birden fazla birime (Fakülteler, Yüksekokul, Enstitü ve Daire Başkanlıklarına) başvurabilirsiniz. Ancak tek bir birimde çalışabilirsiniz, aynı anda farklı iki birimde çalışamazsınız.
- Örneğin; hem a fakültesine hemde c fakültesine başvuru yaptınız. Bu durumda hangi fakültede asil olarak seçilirseniz orada çalışırsınız. Ancak iki fakültede de asil seçildiyseniz hangi fakültede çalışmak isterseniz oraya evraklarınız teslim etmeniz gerekmektedir.
Ne tür aranacak özellikler nelerdir?
- Tezsiz yüksek lisans öğrencisi ve özel öğrenci hariç olmak üzere, Üniversitemizin kayıtlı öğrencisi olmak,
- Disiplin cezası almamış olmak,
- Ölüm aylığı ve nafaka dışında, asgari ücret düzeyinde bir gelire sahip olmamak,
- Çalıştırılacak iş için yeterli bilgi, beceri ve yeteneğe sahip olmak,
- Kayıt donduran ve yabancı uyruklu öğrenci olmamak,
- Normal eğitim-öğretim süresi içerisinde öğrenim görüyor olmak,
- Kısmi zamanlı öğrenci olarak çalışıp da daha önceden sözleşmesi, öğrenci çalıştıran birim ve/veya Daire Başkanlığımızca sözleşmesi feshedilmemiş olmak,
Deprem, sel gibi doğal afetlerden zarar gördüğünü, şehit ve gazi çocuğu olduğunu belgeleyen öğrenciler ile engelli öğrencilerden normal eğitim-öğretim süresi içinde okuyor olanlardan (yabancı uyruklu ve disiplin cezası alanlar hariç) yukarıdaki şartlar aranmaz.
Kısmi zamanlı çalıştırılacak öğrencilerin seçimi ve onaya sunulması nasıl gerçekleşiyor?
Üniversitemizde çalıştırılacak kısmi zamanlı öğrenciler; gerekli şartları taşıyıp taşımadıkları, maddi durumları, çalıştırılacakları işe beceri ve yetenekleri açısından uygunlukları, haftalık ders programının çalışacakları işe uygunluğu gibi hususlar yönünden çalıştırılacağı birimde oluşturulan komisyon tarafından değerlendirilerek belirlenir
Kısmi zamanlı çalışma başvurum kabul edildikten sonra ne yapmalıyım ?
Başvuru kabul edildikten sonra başvuru yaptığınız birimlerden gerekli bilgilendirmeleri alacaksınız.
- Kısmi zamanlı olarak çalıştırılmasına karar verilen öğrenci ile Daire Başkanlığımız arasında “kısmi zamanlı öğrenci çalıştırma akdi” imzalanacaktır.
- Öğrenci ile yapılan sözleşme, öğrencinin talep etmesi ve kısmi zamanlı öğrenci çalıştırma yapan birimin uygun görmesi ile Daire Başkanlığımızın onayı halinde yenilenebilir.
Kısmi zamanlı çalışmayı istediğimde bırakabilir miyim ?
Geçerli bir sebep olduğunda çalıştığınız birim tarafından da uygun görüldüğünde bırakabilir.
Ancak sebepsiz yere bırakır veya çalıştığınız birim bırakma sebebinizi uygun görmez ise takip eden Eğitim Öğretim yılları dahil olmak üzere bir daha tekrar kısmi zamanlı öğrenci olarak çalışamazsınız.
Daha ayrıntılı bilgi için https://sks.medeniyet.edu.tr/tr/mevzuat bölümünden “Kısmi Zamanlı Olarak Öğrenci Çalıştırma Yönergesi”ne bakabilirsiniz.
Hayırlı işler dileriz…
Psikolojik Danışmanlık Hizmetinden Nasıl Faydalanabilirm ?
Yapılan profesyonel görüşmeler bireylerin isteğine bağlı olarak ve kişilerin her türlü bilgileri gizlilik esası dikkate alınarak gerçekleştirilmektedir. İlk görüşme için merkezimiz müsaitse randevuya ihtiyaç yoktur. Ancak işleyişin sağlıklı ve verimli olabilmesi için hafta içi her gün sabah 09:00 ve 16:00 saatleri arasında aşağıda belirtilen randevu sisteminden randevu alabilirsiniz. randevu sistemine buradan ulaşabilir
İÇ HAT TELEFON NO : 0216 280 2718
E MAİL ADRES : mustafagokmen.cosgun@medeniyet.edu.tr
Spor Tesislerinden Nasıl Faydalana Bilirim?
Orhanlı ve Güney Yerleşkemizde bulunan açık spor tesislerimiz ile Cevizli Yerleşkemizde bulunan kapalı spor tesislerimizden mesai saatleri içerisinden faydalanabilirsiniz; ayrıca Güney Yerleşkemizde bulunan açık spor tesislerimizden de mesai saatleri dışında öğrenci kimlik kartınızla indirimli olarak faydalanabilirsiniz.
Yemekhanede Kullandığım Öğrenci Kimlik Kartımı Kaybettiğimde Ne Yapmalıyım?
Öğrenci kimlik kartınızı kaybetmeniz halinde ilk başvuracağınız yer Güney Yerleşkemizde bulunan öğrenci işlerine Daire Başkanlığıdır. Orada kartınızı çıkarttıktan sonra formatlama işlemi için Sağlık, Kültür ve Spor Daire başkanlığının Kuzey Yerleşkede bulunan ofislerinde ise formatlama işlemini yaptırmanız gerekmektedir. Bu işlemi yaptırdıktan sonra tekrar yemekhaneden faydalanabilirsiniz.
Yemek Kartımı Kaybettiğimde Yemekhaneden Faydalanabilir Miyim?
Hayır faydalanamazsınız. Mutlaka yemek kartı çıkartmanız gerekir.
Öğrenci Yurdunuz Var Mı?
Mülkiyeti Üniversitemize ait olan ama işletmesi özel firma tarafından yürütülen ve Kartal' da bulunan bir adet kız öğrenci yurdu bulunmaktadır. Bu öğrenci yurdundan kız öğrencilerimiz %15 indirimli olarak faydalanabilirler onun haricinde yurdumuz bulunmamaktadır.
Yemekhane Sırasında Kartımdan Para Çekildi Ancak Turnike Açılmadı Ne Yapmalıyım?
Kartınızdan para çekildiğinden eminseniz ilgili firma personeline durumu izah ederek isim-soyisim öğrenci numarası yazarak yemekhaneden faydalanabilirsiniz. Yada Kuzey Yerleşkemizde bulunan SKS ofisleri ile irtibata geçebilirsiniz.